Ena kava-različne priprave

V tokratnem blog zapisu vas spodbujamo k raziskovanju kavnih okusov skozi različne priprave. Ena kava nam lahko nudi veliko različnih okusov, vabljeni k branju kako to doseči. Priprava kave je lahko zelo enostavna.

Kava je sadež

Kava je sadež in manj pražena kava ima dosti širšo paleto okusov, kot močno pražena kava. Seveda je govora o visokokakovostni kavi, iz višje ležečih predelov, kjer z ljubeznijo in znanjem skrbijo za njo. Z ljubeznijo in znanjem jo spražimo tudi mi, naslednji v vrsti pa ste vi.

Kava je sadež
Prerez sveže kavne češnje

Vaša rutina

Ljubite svojo kavo ali jo zgolj vržete v vodo in pričakujete sijajne rezultate? Radi poudarimo, da brez truda dosežemo zgolj povprečje ali podpovprečje. Naj vam ne bo težko za svojo kavno rutino, porabiti nekaj minut več in se naučiti kaj novega. Tako pripravljena kava je, ne le bolj okusna, temveč tudi manj škodljiva za vaš organizem, sploh če je popijete na dan več skodelic.

turška kava
Najljubša priprava pri nas- Turša kava

Kava je igra

Kava je zelo kompleksen sadež in v pravih rokah, je z njenimi okusi možno narediti prave čudeže. Na njo pomembno vpliva mletje, ki lahko variira od zelo fino mlete(turška kava), pa do zelo grobo mlete (french press). Vsako mletje je primerno za določeno pripravo kave, pri posamezni pripravi pa o okusu odločajo mikro spremembe pri mletju. Kava je igra, igrajte se z njo.

Mletje

Njene razsežnosti najlažje okusimo tako da vzamemo eno single origin kavo (npr. Kenya KAMUNYAKA AA) in jo pripravimo na več načinov. Turška kava (Zelo fino mletje)-Espresso (Fino mletje)-Aeropress (Fino,srednje grobo, grobo)-Chemex/V60 (srednje grobo-grobo)-French Press (Zelo grobo).

Različna mletja za različne priprave

Voda je pomembna

Pri tem pazite na vodo (večinski del napitka), ki jo uporabljate, naj ne bo premehka ali pretrda (priporočamo uporabo filtrirane vode), ter na temperaturo vode. Temperatura vode je enako pomembna kot nastavitev mletja. Neprimerna temperatura lahko prekomerno ali premalo ekstrahira kavo.

water
Izbira vode je zelo pomembna

Kava kot eksperiment

Pozivamo vas da s kavo eksperimentirate. Internet je poln raznoraznih osnovnih receptov in nasvetov kako dobiti idealno skodelico kave. Odločilnega pomena pa je vaš okus in kaj v kavi iščete. Nekateri imajo raje sadne note, drugi iščejo note cvetja in sladke tone, spet drugi preferirajo čokoladne in oreščkaste note. Za nasvet lahko vedno povprašate tudi naše bariste.

 

Želimo vam veliko zabave pri pripravljanju in odkrivanju novih kavnih okusov!

Svojo kavo si lahko naročite tukaj-> https://www.hikofi.eu/trgovina/

Več o kavi izveste na tej strani-> https://sca.coffee/

Zapri
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.Jezik