Politika piškotkov

V tej Politiki piškotkov boste našli informacije o tem, kako uporabljamo piškotke in podobne naprave, nameščene na terminalih naših strank in uporabnikov. Uporaba piškotkov je lahko včasih povezana z obdelavo osebnih podatkov, zato vam priporočamo, da preberete našo Politiko zasebnosti, ki je na voljo na naši platformi, če želite informacije o tem, kako uporabljamo osebne podatke naših strank in uporabnikov, kako uveljavljati svoje pravice , ali terminologijo, ki jo uporabljamo za sklicevanje na našo platformo (spletna stran, aplikacija ali fizične trgovine).

INFORMACIJE O PIŠKOTKIH

1. Kaj je piškotek?
Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletno mesto, aplikacija ali druga platforma shrani v vaš računalnik, tablico, pametni telefon ali katero koli drugo podobno napravo in vsebuje informacije o vašem brskanju in uporabi, kot je oznaka, ki identificira vašo napravo. Piškotki so potrebni na primer za olajšanje brskanja in razumevanje, kako uporabniki komunicirajo s platformami, da jih je mogoče izboljšati. Uporabni so tudi za zagotavljanje oglaševanja v skladu z uporabniškimi željami, pa tudi za druge namene, podrobno opisane spodaj. Piškotki ne poškodujejo vašega računalnika ali naprave.

S »piškotki« mislimo tudi na druge podobne tehnologije, ki se uporabljajo za namestitev in/ali zbiranje informacij na ali iz vaše naprave, kot so bliskovni piškotki, spletni svetilniki ali hrošči, slikovne pike, HTML5 (lokalna shramba) in tehnologije SDK za aplikacije. Izraz »piškotki« velja tudi za uporabo prstnih odtisov, z drugimi besedami, tehnike, ki se uporabljajo za združevanje informacij, ki nam pomagajo prepoznati vašo napravo. Te tehnologije se včasih izvajajo skupaj s piškotki za zbiranje in shranjevanje informacij, bodisi za zagotavljanje določenih funkcij ali storitev na naši platformi ali za prikaz oglasov tretjih oseb glede na vaše brskanje.

Ta razlaga je splošen pregled pomena piškotkov in je zgolj informativne narave. Posebni piškotki, ki jih uporabljamo, so podrobno opisani na plošči z nastavitvami piškotkov na naši platformi.

2. Katere vrste piškotkov obstajajo?
Oglejte si ta razdelek, ki ponuja pregled vrst piškotkov, ki se lahko uporabljajo v spletnem okolju.

Piškotke lahko glede na lastnika razvrstimo na naslednji način:

a. Piškotki prve osebe: ti so poslani na uporabnikov računalnik ali napravo iz računalnika ali domene, ki jo upravlja urednik, ki zagotavlja platformo ali storitev, ki jo zahteva uporabnik.

b. Piškotki tretjih oseb: ti so poslani na uporabnikov računalnik ali napravo iz računalnika ali domene, ki jih ne upravlja urednik, temveč drug subjekt, ki obdeluje podatke, pridobljene iz
piškotki.

Piškotke lahko glede na namen razvrstimo na naslednji način:

a. Nujno potrebni piškotki (tehnični): uporabniku omogočajo brskanje po spletnem mestu, platformi ali aplikaciji in uporabo različnih možnosti ali storitev na njem, kot so: nadzor prometa, prepoznavanje podatkov ali sej, dostop do razdelkov ali vsebin z omejenim dostopom, zapomnitev elementov naročila, zaključiti postopek nakupa naročila, upravljati plačilo, nadzorovati goljufije, povezane z varnostjo storitev, uporabljati varnost
elemente med brskanjem, izpolnite prijavo za registracijo ali udeležbo na dogodku, shranite vsebino za objavo videa in zvoka, omogočite dinamično vsebino (npr. nalaganje animacije).
besedila ali slike) in delite vsebino na družbenih medijih. Ker so nujno potrebni, se tehnični piškotki privzeto prenesejo, ko so potrebni za prikaz platforme ali zagotavljanje
storitev, ki jo zahteva uporabnik.

b. Funkcionalni ali prilagoditveni piškotki: ti piškotki so potrebni za zapomnitev informacij, tako da lahko uporabnik dostopa do storitve ali platforme s posebnimi značilnostmi, ki lahko razlikujejo njihovo izkušnjo od izkušenj drugih uporabnikov, kot so: jezik, število prikazanih rezultatov, ko uporabnik zažene iskanje, videz ali vsebina storitve glede na vrsto uporabljenega brskalnika, regijo, iz katere se dostopa do storitve itd. Nesprejemanje piškotkov lahko povzroči počasno delovanje spletne strani ali slabo prilagojena priporočila.

c. Piškotki za analizo: ti piškotki kvantificirajo število uporabnikov, obiskane razdelke na platformi in kako uporabniki komunicirajo z njo, da izvedejo statistične meritve in analize uporabe, da bi uvedli izboljšave na podlagi analize podatkov o tem, kako uporabniki uporabljajo platformo. ali storitev.

d. Vedenjski oglaševalski piškotki: ti shranjujejo informacije o vedenju uporabnikov, pridobljene z nenehnim opazovanjem njihovih brskalnih navad, da se razvije poseben profil za prikazovanje oglaševanja, prilagojeno tem navadam. Ti piškotki omogočajo kar najbolj učinkovito upravljanje katerega koli oglasnega prostora, ki ga je urednik vključil neposredno ali v sodelovanju s tretjimi osebami.

Zapri
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.Jezik