Magic water

Voda je sestavni del našega planeta, nas samih in skoraj vsega kar nas obkroža. Je večinska sestavina vsakega kavnega napitka, naj gre za skoncentriran espresso ali blago filter kavo. Kot pražarna in kavarna se z vodo vsakodnevno ukvarjamo in iščemo načine kako jo izboljšati in s tem izboljšati kavno izkušnjo. Povezali smo se s Spirit021, ki nam je že pred leti ponudil rešitev za boljšo vodo. Več let smo preizkušali novo tehnologijo, ki vsebuje principe na novo odkrite ČETRTE FAZE VODE. V tem blogu vam bomo povedali malce več o izdelku, ki smo ga poimenovali kar MAGIC WATER. Kmalu ga boste lahko našli v naši ponudbi.

Kava in voda

V povprečju za vsak kavni napitek velja da je več kot 98% voda, v kateri je raztopljena trdna snov-kava. Vode nikoli ne najdemo v obliki H2O, temveč so v njej prisotni različni minerali, specifični za pokrajino v kateri živimo, snovi, ki jih uporabljajo za čiščenje vode-klor, kovine-baker/železo in še kaj. Nekateri imamo trdo vodo, drugi mehko vodo. Več o vplivu vode na kavo si lahko preberete tukaj.

Sami že več let preizkušamo tehnologijo Spirit021, polek uporabe filtrirnih sistemov. Več naših strank nam je že zaupalo da je voda v našem lokalu resnično dobra in da jo z veseljem pijejo, nekateri pripeljejo tudi svoje prijatelje na kozarec vode in seveda na odlično kavo, ki je posledica uporabe nove tehnologije.

Vir: https://gigazine.net/gsc_news/en/20130701-what-is-inside-coffee/

 

Četra faza vode

V šolah so nas učili da ima voda 3 stanja-trdno,tekoče in plinasto. Že stoletje nazaj so določeni znanstveniki namigovali da obstaja še nekaj več, dokončno pa so teorijo potrdili pred dobrim desetletjem. Z raziskovanjem četrte faze vode se ukvarja vse več univerz in samostojnih znanstvenikov.

Poglejmo si osnovno definicijo ČETRTE FAZE VODE– Četrto fazo vode opredeljuje območje izključitve, ki nastane pri potopljenem predmetu v vodi. Vsak potopljen predmet ima okrog sebe tanek sloj, ki mu rečejo exclusion zone(EZ). EZ je območje polnjenja in se močno razlikuje od stanja raztresene vode. Naboj v EZ je zelo velik in negativno nabit, ima sposobnost polnjenja in omogoča večji izkoristek energije. Voda v raztresenem stanju pa ima večinoma pozitiven naboj.

Za lažje razumevanje tega popolnoma novega sveta vode, toplo priporočamo ogled kratkega predavanja dr. Geralda Pollacka .

Vir: https://www.westonaprice.org/health-topics/health-issues/the-fourth-phase-of-water/

Magic water in uporaba

Seveda pridemo do vprašanja kako nam ta nova dognanja o vodi pomagajo v svetu kave. MAGIC WATER uporablja četrto fazo vode in je naravna tekočina s širokim spektrom delovanja. Oscilacija v tekočini ustvari disperzivno prizmo, ki naravno ojača skladnost biopolja. MAGIC WATER ni stimulant ampak naravni ojačevalec biopolja brez aditivov.

V kavnem svetu ga lahko uporabljamo kot snov, ki pomaga izvabiti iz kave najboljše okuse. Nimamo vsi doma filtrirnih sistemov in dostopa do izredno čiste vode, zato naša kava nima vedno najboljšega okusa. MAGIC WATER nam bo pri tem pomagal in iz kave izvabil prijetne okuse sadja, cvetja, skladkobe in oreščkov, zmanjšal pa bo grenak okus. Okus kave bo tako bolj transparenten saj ga ne bodo motile različne snovi, ki jih vsebuje voda iz omrežnega sistema voda (vodovoda).

Vir: https://www.baristainstitute.com/node/275

Uporaba-doma, na poti, professional

MAGIC WATER lahko uporabljate doma, že 1-2 spreja bosta izboljšala okus kave-količina je odvisna od kvalitete vode, ki jo imate na vaši lokaciji in količine napitka. Pri potovanjih je MAGIC WATER izredno koristen, ne popravi samo okusa kave ampak tudi sam okus vode. Preizkusite ga na svojem naslednjem potovanju. Uporablja se lahko tudi pri kavnih profesionalcih, pri najrazličnejših pripravah kave-od espressa do cold brew kave. MAGIC WATER ima zelo širok spekter delovanja, preizkusite ga tudi v ostalih napitkih in sami okušajte razlike-prej in potem. Glavna lastnost je povdarjanje prijetnih okusov in eliminacija neprijetnih okusov.

MAGIC WATER  bo kmalu na voljo v naši spletni trgovini, lahko pa pošljete tudi povpraševanje na info@hikofi.eu

Zapri
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.Jezik