panama women

KOMPLEKSNOST KAVNIH OKUSOV GESHE PERCI

Ste že spoznali PERCI? Varietal GESHA slovi kot najbolj kompleksen med vsemi kavami. Znotraj tega varietala lahko najdemo prav vse okuse, prednjačijo floralni, sadni in sladki okusi. Zaradi njene kompleksnosti se okus razvija veliko dlje kot pri drugih varietalih. Višje kot je kava ocenjena bolj intenziven, dolgotrajen in kompleksen je njen karakter. Spoznajte letošnji PERCI.

V primeru da o Gesha varietalu še ne veste veliko, preberite BLOG->Gesha ali Geisha-zgodba o vzponu kave

Panama PERCI

V naši ponudbi trenutno najdete Panama PERCI, ki je Gesha varietal, vzgojena in sprocesirana izpod rok Ninety plus organizacije. Ninety plus je skupina kavnih profesionalcev iz različnih delov sveta, ki so svojo strast do kave in večletno znanje združili v projekt. Nadzorujejo in usmerjajo celotno vzgojo kavovca, procesiranje in pakiranje.

Panama volcan
Timsko delo, Volcan regija v Panami

Več o njihovem delu si lahko preberete TUKAJ.

Fermentirana surova kava Perci

Pred nekaj dnevi smo na družbenih omrežjih objavili sliko surovega PERCIJA, veliko vas je mislilo da gre že za praženo kavo. Tako izgleda zaradi posebnega procesa fermentacije. Tudi vonj surovega PERCIJA se razlikuje od vonja klasičnih Specialty zelenih kav. Diši veliko bolj sadno.

Surova Panama PERCI, posebna fermentacijska pri procesiranju kave

2019 vs. 2020

Letošnja PERCI je drugačna od lanskega, njen profil je malce bolj saden in čokoladen. Lansko leto je bila prisotna tudi močna floralna nota sivke, ki je letos nekoliko v ozadju. To leto prednjačita okusa granatnega in zelenega jabolka, ki ju lepo zaokroži okus odlične temne čokolade. Spominja na varietal kraljevega kakava Criollo.

Kompleksni okusi

To je kava, ki se spreminja iz tedna v teden. Lahko bi rekli da se njeni okusi in arome ustalijo šele mesec dni po praženju. Za razliko od ostalih varietalov in nižje ocenjenih kav, njena intenzivnost pojenja veliko počasneje. V njenih spreminjajočih se okusih bomo tako lahko uživali več mesecev.

Vabimo vas, da v prihodnjih tednih PERCI poskusite večkrat in skupaj z nami potujete po njenem razvijajočem se okusu. Obljubimo da vas bo vedno znova presenetila.

Za uživanje v udobju vašega doma jo lahko naročite tudi za domov-> Panama PERCI 

Zapri
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.Jezik