Kavologija by HI KO FI

KAVOLOGIJA by HI KO FI-predavanja in delavnice

Kavologija se pričenja. Napovedujemo niz predavanj in delavnic, ki bodo potekala na ljubiteljski ter profesionalni ravni. Organizirali bomo več predavanj skozi katere boste izvedeli veliko zanimivosti o kavi. Pridobljeno znanje pa vam bo pomagalo pri prepoznavanju različnih kav in njeni pripravi. Kava ponuja ogromno možnosti in mi vam želimo pokazati njene razsežnosti kar se tiče okusov.

Praktično znanje

Praktično znanje bomo nabirali na delavnicah, ki bodo namenjene ljubiteljem in tudi kavnim profesionalcem. Ljubitelji kave bodo seznanjeni z osnovami priprave kave na različne načine (turška, Bialetti, Gabi, Aeropress,…). Kavni profesionalci se bodo poleg filter priprav učili tudi na espresso aparatu, o pomembnosti čistoče, kvalitetne vode, Latte Art, o vplivih procesiranja kave na njen okus, itd.

Pripomočki za pripravo filter kavi na Gabi

KAVOLOGIJA vol. 1

Okus, mletje in ekstrakcija

Predstavljamo ti prvo interaktivno predavanje, ki ga organizira HI KO FI to Sredo (14.11.) ob 18.00. Začeli bomo z kavnimi osnovami. Poslušal/a boš o kavi, njenem izvoru, različnih vrstah in vplivih na okus.
V drugem delu predavanja se bomo dotaknili mletja in ekstrakcije. Pokazali ti bomo kako izgledajo posamezna mletja ter nato še demonstrirali vpliv mletja na ekstrakcijo. Poskusil/a  boš lahko slabo ekstrahirane kave ter idealno ekstrahirane kave in okusil/a bistveno razliko. Kave ti bomo pripravili na espresso ter filter način.

Prijave in več informacij:

gregablazic@gmail.com

matija.krebs@gmail.com

Vabljeni k spremljanju naše  spletne strani, kjer bomo objavljali prihajajoča predavanja in delavnice.

Spremljate nas lahko tudi na družbenih omrežjih:
FB: https://www.facebook.com/hikofii
IG: https://www.instagram.com/hikofi_/

Zapri
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.Jezik