Kakao Colombia CHIGORODO

Napokon u našoj ponudi! U našoj ponudi sada možete pronaći i specijalni kakao iz Kolumbije. Izuzetno kremast i aromatičan, zaslađen stevijom. Priuštite si napitak bogova. Obožavat će ga i djeca.

8,50 

Ni na zalogi

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja
Kategorije,

Specialty kakao! Uživajte u šalici kremastog i aromatičnog kakaa. Svidjet će se i najmlađima, jer se dodaje optimalna količina zaslađivača stevije. Količine su ograničene.

REGION: Chigorodo, Antioquia

FARMA/MLIN: Udruženje Acefuver

PROCES: Prirodni + fermentacija

BERBA: Studeni-Veljača

VRSTA: Trinitario

UMJETNOST PRODUKCIJE:

Otvore se zrele mahune kakaa i od njih se bere samo zdravi grah. Sljedeći je korak fermentacija u drvenim bačvama. Prvih 48 sati bačve koje su hermetično zatvorene, ne pomiču se. Sljedećih 5 dana bačvu protrese svakih 12 sati. Fermentacija tako traje tjedan dana ili približno 168 sati. I zrna kakaa se suše na takozvanim afričkim krevetima, na suncu. Sušenje traje između 4-5 dana, ovisi o razini vlage u zraku. Sljedeći korak je prženje. Način prženja, kao i kod kave, razlikuje se ovisno o vrsti kakaa. Prženje zrna dodatno osuši in ubije moguće bakterije. Sljedeći je korak ljuštenje zrna, koje se vrši ručno ili mehanički. Zrna se razbijaju i melju na veličinu od 20 mikrona. Kakao je tekući i potreban je još jedan postupak – “tampering”. To je suho prženje kakaa u kojem se odvajaju suha tvar i mast. Kakao maslac koristi se kasnije u izradi čokolade. Kakao u prahu miješa se s mlijekom u prahu ili šećerom, u našem slučaju steviom, što omogućuje kakau da se bolje topi u vodi ili mliječnim napicima.

OPIS REGIONA:

Antioquia je vrlo ruralni dio Kolumbije, najbliži grad je Chigorodo. Acefuver je udruga koja malim proizvođačima kakaa pomaže u prodaji i preradi njihovih proizvoda. Uzgajivači su autohtoni narodi, afro-kolumbijski narod i širok spektar imigranata kojima gerila prijeti i zbog njih su morali napustiti svoje rodne gradove. Udruga Acefuver ima više od 230 malih uzgajivača koji svoje proizvode donose na jednu veću farmu, gdje se sve obrađuje i također prži, melje.

* Pakiranje je 200g, u papirnatom pakiranju.

Pakiranje

200g