Sveže

Mexico FINCA FULDA

Ekskluzivno dostupno kod nas – 100% Fine Robusta. Odlikuje se vrlo punim čokoladnim tijelom i osećajem maslaca u ustima. Možemo kušati i notu crnog papra koji sve lijepo okrijepi. Robusta sadrži više kofeina nego Arabica, pa je posebno pogodna za one kojima je teško ustati ujutro. 🙂

5,00 42,00 

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja
SKUNi na voljo Kategorije,

100% Fine Robusta- po prvi put u našoj ponudi. Odlikuje se prije svega tijelom ispunjenim čokoladom i osečaj maslaca u ustima, a sve to lijepo začini nota crnog papra.

REGION: Chiapas, Tapachula

FARMA/MLIN: Finca Fulda, uzgajivač Rainer Böhme

PROCES: Prani

VISINA: 700-900 m.n.v.

BERBA: Studeni-Ožujak

VRSTA: Romex Mexican-100% Robusta

PROFIL UKUSA: Maslena, Tamna čokolada, Crni papar

UMJETNOST PRODUKCIJE:

Trešnje od kave ručno se beru na vrhuncu zrelosti. Odmah nakon toga vrši se prvi odabir, gdje se uklanjaju mogući nedostaci. Trešnje zatim odlaze u iskoštavanje i na uzdignute afričke gredice gdje započinje postupak sušenja. Oprani postupak omogućuje bolje arome u zrnu Robusta, smanjuje se stupanj gorčine i manje ugodnih okusa, dok ostaju ugodni maslačasti i aromatični okusi. Zrna kave suše se na suncu, do željene razine sadržaja vlage. Kava se zatim sortira prema veličini i priprema za transport.

OPIS REGIONA:

Finca Fulda potječe iz 80-ih, osnivač joj je Rainer Böhme, koji se zaljubio u Meksiko i tamo želio imati vlastitu farmu kave. Tijekom godina nadogradio je svoj rad, slijedio trendove i stekao nova znanja u industriji kave. Njegova se farma kreće od 700 m.n.v. do 1450 m.n.v., a na njemu možemo naći i Robusta i Arabica. Također je osnovao školu, uz pomoć koje okolni stanovnici mogu steći opće obrazovanje i tako podići životni standard. Farma ima ekološka načela, a brine se i o dobrobiti radnika i njihovih potomaka.

!! Posebnost Fine Robusta kave je veći sadržaj kofeina u odnosu na Arabicu. Ako trebate određeni unos kofeina, posebno je preporučujemo.

Pakiranje

1.200 g, 100 g, 250 g