Sveže

Mexico FINCA FULDA 100% Fine robusta

Ekskluzivno na voljo pri nas-100% Fine Robusta. Odlikuje jo je zelo polno čokoladno telo in maslena struktura v ustih. Okusimo lahko tudi kanček črnega popra, ki vse skupaj lepo poživi. Robusta vsebuje več kofeina kot Arabica, zato je posebej primerna za tiste, ki zjutraj težko vstanejo. 🙂

5,00 42,00 

  • Izberite mletje
    Reset options
Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja
SKUNi na voljo Kategorije, ,

100% Fine Robusta- prvič v naši ponudbi. Odlikuje jo predvsem čokoladno polno telo in maslena struktura v ustih, vse skupaj pa lepo začini kanček okusa po črnem popru.

REGIJA: Chiapas, Tapachula

KMETIJA/MLIN: Finca Fulda, pridelovalec Rainer Böhme

PROCES: Prani

VIŠINA: 700-900 m.n.v.

TRGATEV: November-Marec

VRSTA: Romex Mexican-100% Robusta

PROFIL OKUSA: Maslena, Temna čokolada, Črni poper

UMETNOST PRODUKCIJE:

Kavne češnje so ročno obrane na vrhuncu zrelosti. Takoj za tem poteče prva selekcija, kjer odstranijo morebitne defekte. Češnje gredo nato v izkoščičenje in na dvignjene afriške postelje, kjer se prične proces sušenja. Prani proces omogoča boljše okuse v zrnu Robuste, stopnja grenkobe in manj prijetni okusi se zmanjšajo, ostanejo pa prijetni masleni in aromatični okusi. Kavna zrna se sušijo na soncu, do željene stopnje vsebnosti vlage. Kavo nato še enkrat sortirajo glede na velikost in jo pripravijo za transport.

OPIS REGIJE:

Finca Fulda je nastala v 80-ih, njen ustanovitelj je Rainer Böhme, ki se je v Mexico zaljubil in želel imeti svojo kavno kmetijo. Skozi leta je svoje delo nadgrajeval, spremljal je trende in pridobival novo znanje v kavni industriji. Njegova kmetija sega od 700 m.n.v. do 1450 m.n.v., na njej pa lahko najdemo tako Robusto kot Arabico. Postavil je tudi šolo, s pomočjo katere se okoliški prebivalci lahko splošno izobražujejo in s tem dvignejo nivo svojega življenja. Kmetija ima ekološka načela, skrbi pa tudi za blagostanje delavcev in njihovih potomcev.

!! Posebnost Fine Robusta kave, je večja vsebnost kofeina kot pri Arabici. Če potrebuješ konkreten kofeinski ”kick”, ti jo še posebej priporočamo.

Pakiranje

1.200 g, 100 g, 250 g