Sveže

Kolumbija CAUCA EL CASCABEL

Kava bez kofeina Kolumbija CAUCA EL CASCABEL  slatka je i kremasta. Mirisi i voćni okusi ribiza i limete nježno su izraženi. Kava je pogodna za sve koji ne žele piti kofein, ali vole okus kave.

6,90 70,00 

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja
SKUNi na voljo Kategorije,

Kolumbija CAUCA EL CASCABEL je bezkofeinska pogodna za sve one koji su osjetljivi na kofein. Novi postupak bez kofeina sa šećernom trskom pridonosi izraženijem okusu kave. Kava je slatka s nježno izraženim voćnim notama ribiza i limete.

REGIJA: Cauca

FARMA / MLIN: El Cascabel

PROCES: Pranje + šećerna trska EA bez kofeina

VISINA: 1800 m nadmorske visine.

BERBA: Ožujak-lipanj

TIP: Caturra, Castillo

OKUS/AROMA: Čokolada, crveni ribiz, limeta

UMJETNOST PROIZVODNJE:

Plodovi se beru i sortiraju ručno na vrhuncu zrelosti. Zatim se plodovima očisti koštica i ukloni sluz. Suše se do željene razine vlažnosti. Tada započinje proces dekofeinizacije. Zelena kava prvo se kuha na pari kako bi se otvorile pore kroz koje će ekstrahirati kofein. Kava se zatim natopi u etil acetatu, prirodnom spoju i otapalu, u procesu fermentacije šećerne trske. Zelena kava natopljena je etil acetatom, koji veže kofein. Postupak se ponavlja nekoliko puta, traje oko 8 sati. Na kraju se kava ponovno očisti na pari te osuši i polira. Ovako obrađena kava spremna je za put do nas.

OPIS REGIJE:

Kolumbija CAUCA EL CASCABEL kava dolazi iz vulkanske regije smještene u središnjem zapadnom dijelu planine Cauca. Područje El Cascabel poznato je po manjim farmama kave, koje uglavnom uzgajaju indogeni narodi koji pripadaju različitim etničkim skupinama (plemena Nasa, Inza). Njihov posao obavlja se kolektivno, a da ne spominjemo da imaju puno znanja o kavi i prirodi općenito, što im prenosi usmena predaja. Kava koja dolazi s ovih područja poznata je po snažnim cvjetnim i slatkim notama karamele.

 

Više o postupku pranja, koji se također koristi u ovoj kavi, možete pročitati na našem blogu-> PROCES PRANJA
Zanima vas više o procesu dekofeinizacije? Točan opis postupka pročitajte OVDJE.

Pakiranje

1.200 g, 100 g, 250 g