Kenya RUIRU

Naravno procesirana kava Kenya je prava redkost. Pred vami je RUIRU, ki stavi na svoje sladek in kremast okus. Gre za kavo z aromatično noto pasijonke, ki jo spremlja kremast in poln okus mlečne čokolade.

6,10 60,00 

Počisti
    Reset options

Kenya RUIRU– naravno procesirane kave iz Kenije so prava redkost.

REGIJA: Kiambu

KMETIJA/MLIN: Ruiru Mills estate

PROCES: Posebni naravni

VIŠINA: 1950 m.n.v.

TRGATEV: November-Marec

VRSTA: SL28

PROFIL OKUSA: Pasijonka, Mlečna čokolada, Kremna

UMETNOST PRODUKCIJE:

Naravno procesirana kava iz Kenye je prava redkost. Kenya sicer slovi po pranem procesu in transparentnih okusih. Pri trgatvi se poberejo samo najbolj zrele kavne češnje, ki jih pred sušenjem še dodatno selekcionirajo in odstranijo preveč/premalo zrele češnje. Razprostrejo jih po ti. afriških posteljah, kjer jih sušijo približno 6 tednov. Češnje obračajo vsak dan, da preprečijo plesen in omogočijo enakomerno sušenje. Po sušenju kavna zrna izkoščičijo iz kavnih češenj, jih še enkrat ročno preberejo in pripravijo za pot.

OPIS REGIJE:

Regija Kiambu je locirana v neposredni bližini mesta Nairobi. Znana je po dolgoletni tradiciji pridelave kave in po velikih kavnih posestvih, ki so jih že v 20. Stoletju zgradili britanski kolonialisti. Po dekolonizaciji so posestva prodali Kenijcem, ki jih upravljajo še danes. Z leti se je pridelava kave razširila po celotni Keniji, rezultat česa je zmanjšanje količine pridelane kave na posestvih in porast manjših pridelovalcev. Stara posestva še vedno pridelujejo kavo, ki je podprta z lokalnim znanjem in izkušnjami.

Lahko vam bo všeč tudi