Kenya RUIRU

Prirodno prerađena kenijska kava prava je rijetkost. Ispred vas je RUIRU, koji jamči za svoje sočne okuse ringla i naranče. Riječ je o kavi s ugodno izraženim kiselkastim notama, popraćenim kremastim i punim okusom mliječne čokolade.

6,90 70,00 

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja
SKUNi na voljo Kategorije,

Kenija RUIRU – prirodno obrađene kave iz Kenije prava su rijetkost. Pred vama je zanimljiv profil ukusa; sočni ringlov i naranča, upotpunjeni kremastom mliječnom čokoladom.

REGIJA: Kiambu

FARMA / MLIN: imanje Ruiru Mills

PROCES: Poseban prirodni proces

VISINA: 1950 m nadmorske visine

BERBA: studeni-ožujak

TIP: Plava planina

PROFIL AROMA: Ringlov, mliječna čokolada, naranča

UMJETNOST PROIZVODNJE:

Ručno branje plodova kave je zaista dugotrajan posao, ali berači kave dobro su svjesni važnosti ručne izrade, osiguravajući da beru samo zrele plodove. Prirodni postupak prava je rijetkost za kenijske kave.
Zreli plodovi selektivno se beru i uklanjaju nedostaci u spremniku za vodu. Biraju samo najzreliji plodovi kave. Odabrani plodovi suše se u jednom sloju na uzdignutim afričkim gredicama. Suše se do 6 tjedana. Bobice kave treba povremeno okretati da se ravnomjerno osuše kako bi se spriječila plijesan. Kad kava dosegne optimalni sadržaj vlage, otkosti se, ponovno ručno preše i pripremi za izvoz.

OPIS REGIJE:
Regija Kiambu (Kenija) nalazi se u neposrednoj blizini grada Nairobija. Poznat je po svojoj dugoj tradiciji proizvodnje kave i po velikim imanjima kave koje su britanski kolonijalisti izgradili još u 20. stoljeću. Nakon dekolonizacije imanja su prodana Kenijcima, koji njima upravljaju i danas. Tijekom godina proizvodnja kave proširila se Kenijom, što je rezultiralo smanjenjem količine proizvedene kave na imanjima i povećanjem manjih uzgajivača. Na starim imanjima i dalje se uzgaja kava, potkrijepljena lokalnim znanjem i iskustvom.

Veliki smo zagovornici svježe mljevene kave. Na taj način iz kave dobivamo sve arome pojedinih sorti. Više o mljevenju i odabiru mlinca za kavu možete pročitati i na našem blogu-> https://www.hikofi.eu/kava-in-mlincek/

Lahko vam bo všeč tudi