Kenya MAGANJO

Kenija MAGANJO kava može se pohvaliti vrlo jakom voćnom notom crnog ribiza. Kava koja će u potpunosti probuditi vaša osjetila. Prozirni okusi kave omogućeni postupkom pranja. Voćna bomba za ljubitelje kave.

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja

Kenija MAGANJO kava – voćna bomba od crnog ribiza, postupak pranja daje prozirnije okuse.

UMJETNOST PROIZVODNJE:

Nakon branja kave odmah je vrijeme za sortiranje i procjenu kave. Primarni postupak obrade uključuje mehaničko odljuštavanje plodova uz pomoć odmašivača i slatke vode koja dolazi iz rijeke Ragati. Ostatak pulpe uklanja se postupkom fermentacije koji razgrađuje preostale šećere, a zatim se kava dalje ispire vodom. Zrno kave je sada oprano, ali kava je još uvijek unutar ploda. Zrna kave se počinju sušiti na solarnim krevetima do razine vlažnosti od 10,5-11%. Zrna kave redovito se okreću kako bi se osiguralo ravnomjerno sušenje. Osušena zrna kave zatim se odmaraju u posudama za kondenzaciju. Nakon toga slijedi posljednji dio postupka, a to je uklanjanje pulpe kave, ručno ponovno sortiranje zrna kave i priprema za transport. Kava putuje iz luke Mombasa.

OPIS REGIJE:
Udruženje poljoprivrednika Maganjo nalazi se u Iriani, Mathira, u regiji Nyeri. Pripada višim područjima Kenije. Nalazi se u podnožju planine Mt. Kenye u Aberdareu. Regija je poznata po visokokvalitetnoj kavi, koju često nazivaju “domom kave iz Kenije”. Kava iz Kenije impresionirat će sve ljubitelje jakih kiselina u kavi.