Kenya KAMUNYAKA AA

Kenija KAMUNYAKA AA prava je voćna bomba. Filter kavu i espresso preporučujemo svima onima koji stvarno traže kavu s visokom razinom voćnih aroma i kiseline. Ove godine vladaju limun, crni ribiz, a u pozadini i naranča.

6,10 60,00 

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja
SKUNi na voljo Kategorije,

Kenija KAMUNYAKA AA- voćna bomba svake sezone. Ove godine iznenadila nas je lijepo izraženim limunom, crnim ribizlom i narančom, od kojih neke podsjećaju i na sočan grejp. Za ljubitelje voćnih aroma kava.

REGIJA: Nyeri

FARMA / MLIN: Kamunyaka

PROCES: Potpuno pranje

VISINA: 1600-1900 m nadmorske visine

TRGOVINA: studeni-prosinac

TIP: Ruiru 11, SL 28, SL 34 na Batianu

PROFIL AROMA: limun, crni ribiz, naranča

UMJETNOST PROIZVODNJE:

Ručno branje plodova kave možda je zaista dugotrajan posao, ali berači kave dobro su svjesni važnosti ručne izrade, osiguravajući da beru samo zrele plodove. Istog dana dovedeni su u mlin, gdje se ponovno sortiraju i izkoštavaju. Prilikom pranja koriste prirodni izvor vode iz lokalne rijeke, a zatim se bobice suše na afričkim gredicama 12-20 dana. Svakodnevno se plodovi okreću i prati napredak sušenja. Kad vide da je vanjski pergament dovoljno suh, zrna šalju na ponovno iskoštavanje i razvrstavanje prema veličini i kvaliteti. Tako pripremljene bobice kave čuvaju se u vrećama od jute GrainPro i šalju u luku Mombasa (Kenija).

OPIS REGIJE:

Poljoprivredna zadruga Iria-ai sastoji se od tri mlina u koja okolni poljoprivrednici mogu donijeti svoje proizvode. Ti mlinovi su Kamunyaka, Kiamwangi i Miiri. Glavni ured nalazi se u tvornici Kamunyaka, odakle obavljaju sve aranžmane, izradu čaša i daljnje prijevoze. Regija Nyeri, u kojoj se nalazi i mlin Kamunyaka, okružena je slikovitim brežuljcima. Na zapadu graniči sa šumama planine Mt. Kenye i nalazi se na mjestu poznatom kao proizvođač jedne od najkvalitetnijih kava na svijetu.

Trebate opći savjet o pripremi filtar kave? Nabavite ovdje -> https://www.hikofi.eu/o-kavi/brew-bar/

Pakiranje

1.200 g, 100 g, 250 g