Sveže

India RATNAGIRI

Anaerobno naravno procesirana India RATNAGIRI je prijetno sladka in kremasta. Naredila bo obilico sladke kreme, sadne kisline pa so zelo nežno izražene. Ratnagiri bo navdušila tako klasične pivce kave, ki ne marajo močnih kislin v kavi, kot tudi bolj zahtevne pivce kave, ki že posegajo po nežnejših sadnih kislinah.

5,90 55,00 

  • Izberite mletje
    Reset options
Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja
SKUNi na voljo Kategorije, ,

Sladka India-nežno sadna in zelo kremasta kava

REGIJA: Bababudangiri, Zahodni Ghati

KMETIJA/MLIN: Posestvo Ratnagiri

PROCES: Anaerobni+naravni

VIŠINA: 1200-1500 m.n.v.

TRGATEV: December-Marec

VRSTA: Catuai, Cavery, Selection 6&9, Chandragiri

PROFIL OKUSA: Jagoda, Melona, Ananas, Pasijonka

UMETNOST PRODUKCIJE:

Zrele češnje poberejo in naredijo selekcijo. Zaprejo jih v tanke iz katere izsesajo kisik in jo pustijo določen čas fermentirati. Po potečeni fermentaciji kavne češnje sušijo na dvignjenih afriških posteljah. Sušenje traja približno 21 dni, odvisno od vremena. Ves čas sušenja češnje obračajo, s tem zagotovijo enakomerno sušenje in preprečijo nastanek plesni. Sušenje poteka v polovični senci. Po sušenju kavna zrna izkoščičijo, izločijo morebitne defekte, jih razporedijo po velikosti in pripravijo na pot. India bo navdušila manj in bolj zahtevne pivce kave.

OPIS REGIJE:

Ratnagiri ali ”Biserna gora” se nahaja v zahodnih Gatih. Takšno ime ima zaradi starih, srebrno obarvanih, hrastovih dreves, ki obenem tudi nudijo naravno senco kavovcem. Trenutni lastnik posestva, Ashok Patre, ima delo s kavo v krvi saj je posestvo v lasti njegove družine že vse od leta 1920. Gre za organsko/biodinamično kmetijo z Rainforest Alliance certifikatom. Posestvo je dom tudi mnogim rastlinskim in živalskim vrstam, kar lastnike še dodatno motivira k ekološki in harmonični pridelavi kave.

Lahko vam bo všeč tudi