India RATNAGIRI

Indija RATNAGIRI ima prepoznatljiv okus. Lijepo izraženi zreli ananas, upotpunjen jogurtom i kremastom nugatom. Kiseline nisu snažno izražene, taman za svestranu upotrebu.

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja

Indija RATNAGIRI-nježno voćni, lijepo izraženi slatki ananas i note jogurta i nugata

REGIJA: Bababudangiri

FARMA / MLIN: Imanje Ratnagiri

PROCES: Proces s medom

VISINA: 1280-1417 m.n.v.

BERBA: prosinac-ožujak

TIP: Catuai

PROFIL AROMA: Ananas, jogurt, lješnjak

UMJETNOST PROIZVODNJE:

U posjedu Ratnagiri (Indija) svjesni su važnosti zemljišta i njegove kvalitete. Redovito ga testiraju i obogaćuju organskim sastojcima. Jonizirana morska voda i ekstrakt morskih algi dodani su za poboljšanje imunološke rezistencije i razine šećera. Brix test se radi prije nego što se plodovi počnu brati. Nakon berbe dolazi do djelomičnog odkoštavanja, ostavljajući slatku sluz oko zrna. Kava se suši na podignutim krevetima, ispod 50% prirodnog hlada, 16 do 20 dana. Za to vrijeme plodovi se dalje sortiraju, okreću svaka 3 sata i noću pokrivaju kako bi se zaštitile od vlage.

OPIS REGIJE:

Ratnagiri ili “Biserna planina” nalazi se u zapadnom dijelu Gata. Ima takvo ime zbog starih hrastovih stabala srebrne boje koja također pružaju prirodnu hladovinu stablima kave. Trenutni vlasnik imanja Ashok radi s kavom  otkad je imanje u vlasništvu njegove obitelji od 1920. To je organsko / biodinamičko poljoprivredno gospodarstvo s certifikatom Rainforest Alliance. Na imanju se nalaze i mnoge biljne i životinjske vrste, što vlasnike dodatno motivira na proizvodnju organske i skladne kave.

Više o postupku meda i drugoj preradi kave možete pročitati ovdje -> https://www.hikofi.eu/o-kavi/procesi-obdelave-kave/