India CHAMUNDI

Indija CHAMUNDI kava iznenađuje svojom voćnošću i sočnošću. MICRO LOT kava, posebna među indijskim kavama. Naglašene voćne note višnje i breskve, zaokružene slatkoćom muscovada. Kava koja iznenadi i iskusnog kavopiju.

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja

MICRO LOT kava India CHAMUNDI- iznenađuje svojim izraženim voćnim notama i sočnošću.

REGIJA: Chikmagalur (Mudigere)

FARMA / MLIN: Djelatnosti za sušenje kave Chamundi

PROCES: Medeni mjesec

VISINA: 870-1036 m.n.v.

TRGOVINA: studeni-veljača

TIP: Catuai, Sarchimore, S795, S9

PROFIL AROMA: kompot od muscovada, višnje, breskve

AROM: 85,4

MIKRO LOT:
Ova kava dolazi iz tvrtke MICRO LOT. Raste na teritoriju koji ima bogato mikro okruženje s mnogo različitih biljnih i životinjskih vrsta koje dodatno obogaćuju tlo. Bogat je humusom, organskim tvarima, mnogim pozitivnim mineralima, koji također omogućuju razvoj rijetkih zemaljskih mikroba i gljivica, koje su izuzetno korisne. Kava koja raste na takvim tlima ima izuzetno bogat okus punog tijela zbog svog bogatstva. U procesu meda ostavljaju malo sluzi na zrnu kave, a zatim je suše na suncu 11 dana. Kroz postupak sušenja kave odvija se stalna kontrola. Paze da kava ne bude na prejakom suncu ili da noću nema previše rose i vlage. To osigurava pouzdanost sušenja kave i smanjuje šanse za kvarenje i štetu plodova.

OPIS REGIJE:
Unutar Chikmagalura nalazimo zgrade Hoysala smještene u zapadnim “ghatima” Indije, zemlje kraljeva Hoysal. Pripada UNESCO-u. Zapadni Gati stariji su od Himalaje i smatraju se jednim od biološki najraznolikijih mjesta na svijetu. Kava koja raste na ovom području nastaje zbog bogate raznolikosti tla, a okus je drugačiji nego drugdje u Indiji.