Guatemala FINCA PENA BLANCA

Kava iz Gvatemale FINCA PENA BLANCA za ljubitelje tamne čokolade i slatkih okusa. Nježne kiselkaste note plodova kave i slatkoća čokolade. Kava je karakteristična za ljubitelje klasike, kao i za one zahtjevnije ljubitelje kave.

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja

Kava u Gvatemali FINCA PENA BLANCA – slatkoća prženih plodova kave i pun okus tamne čokolade zadovoljit će i ljubitelje klasične kave i one zahtjevnije kavopije.

UMJETNOST PROIZVODNJE:
Zreli plodovi od kave stavljaju se u bazen s vodom prilikom čega se plutajući plodovi uklanjaju jer su nezreli. Plodovi kave s najvećom gustoćom spuštaju se na zemlju, kvalitetniji su i potpuno zreli. Odabranim plodovima se pažljivo uklanja koža i pulpa, ali se zadržava 100% sluzi oko zrna kave. Kava se zatim vrlo pažljivo suši oko 12 dana, ovisno o vremenskim uvjetima. Kad kava dosegne svoj optimalni sadržaj vlage, ona se transportira do tzv. suhog mlina, gdje se uklanja “koža” ploda kave. Zatim se kava ručno odabire, slaže prema veličini zrna kave i priprema za transport.

OPIS REGIJE:
Područje Santa Rosa leži na južnoj obali Gvatemale, nedaleko od El Salvadora. Regija je bogata plodnim vulkanskim tlom, velikim nadmorskim visinama, obilnim kišama i raznovrsnom vlagom, što je čini idealnom za uzgoj kave. Ujutro je regija često prekrivena oblacima i maglom, koja se do podneva pretvara u sunčan i topao dan, što omogućuje pouzdano i kontrolirano sušenje kave. Gvatemala je poznata po kavi, čokoladnim notama i nježnim kiselinama.