Guatemala EL PACAYAL

Guatemala EL PACAYAL je zelo aromatična. Všeč bo tistim, ki imajo radi bolj ”klasičen” okus kave, kot tudi tistim, ki iščete v kavi nekaj več. Primerna za vse priprave, od turške do filtra.

5,90 55,00 

  • Izberite mletje
    Reset options
Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja
SKUNi na voljo Kategorije, ,

Guatemala EL PACAYAL ima srednje do visoke sadne kisline. Zelo sladko in polno telo.

REGIJA: San Pedro Necta

KMETIJA/MLIN: El Pacayal/Valentina- Josefa Mendez & Christian Joel Martinez Juarez

PROCES: Prani

VIŠINA: 1800-1900 m.n.v.

TRGATEV: Januar-Marec

VRSTA: Bourbon, Caturra, Catuai

PROFIL OKUSA: Sliva, Rdeče grozdje, Dateljni, Kakav

UMETNOST PRODUKCIJE:
Kavne češnje so ročno obrane. Na mlinu jih premestijo v vodni tank in odstranijo plavajoče češnje-defekte. Takoj za tem zrna izkoščičijo. Kavna zrna sušijo do 12% stopnje vlažnosti. Celoten proces poteka pod konstantnim higienskim nadzorom, kar prepreči pojav defektov med samim procesom in izboljša okus kave. Rezultat je izredno čist in aromatičen okus kave. Kavna zrna nato 2 meseca počivajo v GranPro vrečah. Na koncu kavnim zrnom odstranijo še njen zadnji ovoj in jih pripravijo na pot do nas.

OPIS REGIJE IN PRIDELOVALCA:
Predel San Pedro Necta je obdan z okoliškimi hribovji, kjer najdemo predvsem manjše kmetije, ki se ukvarjajo z vzgojo in pridelavo kave. Večina pridelave v tem predelu je organska, kar so se okoliški kmetje medsebojno dogovorili, saj jim je mar za zdravje narave. Večima kmetij v tem predelu je zelo majhnih, zato so velikokrat povezane v kooperative.

Lahko vam bo všeč tudi