Ethiopia NENSEBO Decaf/brezkofeinska

Brezkofeinska kava Ethiopia NENSEBO je prijetno sladka. Prednjači čokoladna nota, ki jo lepo zaokrožita sočna zrela limona in nežne cvetlice. Kava je primerna za ljudi občutljive na kofein, nosečnice in vse ki v svoje telo ne želijo vnašati kofeina.

5,50 49,00 

Počisti
    Reset options

Decaf kava Ethiopia NENSEBO vas bo navdušila s svojo globoko sladko čokoladno noto. Spremljata jo še zrela sočna limona in nežne cvetlice.

REGIJA: Arsi

KMETIJA/MLIN: Nensebo mlin

PROCES: Prani+CO2 dekofeinizacija

VIŠINA: 1900-2000 m.n.v.

TRGATEV: Oktober-Januar

VRSTA: Avtohtoni Heirloom

PROFIL OKUSA: Limona, Čokolada, Cvetlična

UMETNOST PRODUKCIJE:

Gre za decaf kavo. Zaradi posebnega procesa obdelave z CO2 ta kava nima kofeina. Je ročno obrana v času optimalne zrelosti kavnih češenj. Po obiranju češnje počivajo v fermentacijskem tanku povprečno 36 ur. Po fermentaciji kavna zrna iztisnejo in operejo v vodi. Prani proces poskrbi za transparentnost okusov. Kavna zrna sušijo na soncu približno 12 dni oz. do stopnje vlage 11,5%. Zadnji korak v produkciji je sortiranje zrn glede na njihovo velikost in priprava na pakiranje za pot proti nam.

OPIS REGIJE:

Mlin Nensebo najdemo v vzhodnem Arsiju, ki je stisnjen med dvema znanima kavnima pokrajinama; Sidamo in Bale. V tem predelu najdemo več večjih kmetij, ki so zaslovele že v prejšnjem stoletju. V preteklosti so kavi iz teh območij prodajali pod imenom ”Sidama”. Eden bolj znanih predelov, ki je to regijo ponesel v svet kave je Rafisa. Kavne kmetije, ki so blizu gozdov in imajo manjše površine slovijo kot najbolj kvalitetne kave te regije. Kava, ki raste na teh območjih je ti. divja kava, na kmetijah pa so zasadili potomce teh istih divjih avtohtonih kavovcev.

Pakiranje

1.200 g, 100 g, 250 g

Lahko vam bo všeč tudi