Sveže

Ethiopia NEGUSSIE GEMEDA

Ethiopia NEGUSSIE GEMEDA prihaja iz zelo znane regije Sidamo. Je naravno procesirana, kar vpliva na polno telo in čokoladen kremast občutek v ustih. Dopolnjujejo jo prijetne sladke in prijetno izražene kisline ribeza in marelice. Diši cvetlično in sadno.

6,90 70,00 

  • Izberite mletje
    Reset options
Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja
SKUNi na voljo Kategorije, ,

Ethiopia NEGUSSIE GEMEDA- izredno aromatična in kompleksna kava, ki navduši vsako leto znova

REGIJA: Keramo, Bure, Sidamo

KMETIJA/MLIN: Negussie Gemeda

PROCES: Naravni

VIŠINA: 2100 m.n.v.

TRGATEV: Oktober-Januar

VRSTA: Avtohtoni Heirloom

PROFIL OKUSA: Ribezov bombon, Nežne cvetlice, Marelica, Temna čokolada

UMETNOST PRODUKCIJE:
Po obiranju, zrele češnje sušijo na soncu okrog 15 dni. Češnje je potrebno med sušenjem ves čas obračati. S tem preprečijo premočno fermentacijo in razvoj plesni. Ko češnje dosežejo optimalno vsebnost vlažnosti, jih izluščijo iz kavnih češenj, sortirajo glede na velikost in odstranijo morebitne preostale defekte. Tako sortirano kavo pripravijo na pot do nas.

OPIS REGIJE IN PRIDELOVALCA:
Regija Sidamo je obdarjena z veliko sončnimi dnevi in obilico hribovij, ki nudijo primerno višino za gojenje kave. Kavna zrna lahko tam počasi zorijo in naberejo ogromno aromatov. Regija že dolgo slovi kot ena najboljših pridelovalk kave, kjer raste veliko avtohtonih vrst kavovca, ki dajejo značilne marmeladne note tropskih in koščičastih sadežev ter nežne cvetlične note. V vasi Hayisa, živi tudi naš pridelovalec kave Negussie Gemeda, ki skupaj s svojo družino obdeluje 3 hektarje zemlje. Na leto pridela 15000 kg kavnih češenj. Negussie je bil tudi zmagovalec prvega Ethiopia Cup of Excellence. Njegova kava je dosegla oceno 91,4 točk.

 

 

Lahko vam bo všeč tudi