Ethiopia DUMERSO

Ethiopia DUMERSO prihaja iz zelo znane regije Yirgacheffe. Je naravno procesirana, kar vpliva na polno telo in kremast občutek v ustih. Dopolnjujejo jo živahno izražene sadne kisline manga in penečega vina. Spražena je po principu omniroast in je primerna je za vse priprave.

6,10 60,00 

Počisti
    Reset options

Ethiopia DUMERSO- kava, ki vedno navduši s svojo kompleksnostjo okusov

REGIJA: Yirgacheffe

KMETIJA/MLIN: Dumerso mlin

PROCES: Naravni

VIŠINA: 1900-2100 m.n.v.

TRGATEV: Oktober-Januar

VRSTA: Avtohtoni Heirloom

PROFIL OKUSA: Mango, Peneče vino, Temna čokolada

UMETNOST PRODUKCIJE:

Kavne češnje rastejo v zavetju sence okolišlih dreves. Na vrhuncu zrelosti jih poberejo in takoj pripeljejo do mlina, kjer jih pozorno sortirajo in izberejo samo najbolj zrele. Kavne češnje razporedijo po dvignjenih afriških posteljah, kjer jih sušijo med 12 in 15 dni. Podnevi jih ročno obračajo in s tem zagotovijo enakomerno sušenje. V času ko je sonce najmočnejše jih pokrijejo in zaščitijo pred prehitrim sušenjem. Enako naredijo tudi ponoči, da preprečijo vlagi in dežju da jih ponovno zmoči. Posušene kavne češnje nato izkoščičijo, razporedijo glede na velikost in odstranijo morebitne defekte. Na koncu jih napolnijo v GrainPro vreče in jih pošljejo do pristanišča Djibouti, kjer svojo pot nadaljujejo v različne predele sveta.

OPIS REGIJE:

Ethiopia je mama kave. Vas Dumerso ali po afriško ”kebele”, se nahaja v regiji Yirgacheffe, ki že dolgo slovi kot ena najbolj prepoznavnih regij za kavo. Predvsem slovijo njeni MIKRO LOT-i, ki so zelo iskani. Kombinacija višine, rodovitne prsti, obilnih padavin in lokalnega znanja je kombinacija, ki rezultira v visokem statusu kave iz regije Yirgacheffe. Lokalni avtohtoni Heirloomi prispevajo k unikatnim okusom kave. Naravni proces izvabi iz kave sočne note koščičastega sadja ter cvetlične in čokoladne note s kremnim telesom. Kava iz Ethiopije pač nikoli ne razočara.

 

Lahko vam bo všeč tudi