Ethiopia CHELELEKTU

Etiopija CHELELEKTU kava je bobičasto plodna, slatka i punog tijela. Zbog prirodnog procesa ima puno i slatko tijelo. Note bobičastog voća daju joj posebnu dubinu. Kava koja uvijek iznova nadahnjuje.

6,10 60,00 

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja
SKUNi na voljo Kategorije,

Etiopija CHELELEKTU kava – bobičasto voćna, slatka i punog tijela.

UMJETNOST PROIZVODNJE:
Plodovi kave koji rastu u hladu, odmah nakon berbe, donose kavu u zajednički mlin. Zatim se odvija razvrstavanje kave, odabiru se samo potpuno zreli plodovi. Plodovi se zatim kao tijek prirodnog procesa, suše na suncu 12-15 dana. Okreću se nekoliko puta dnevno kako bi se izbjegle moguće greške. Plodove čak pokrivaju između 12 i 15 sati kako bi ih zaštitili od prejakog sunca. Kavu pokrivaju i noću kako bi je zaštitili od neočekivane kiše ili vlage. Kad se kava dovoljno osuši, prolazi kroz mlin koji vadi zrna iz plodova, sortira ih, pažljivo pakira i priprema za put do vas. Kava započinje svoje putovanje u luci Džibuti.

REGIJA:
Grad Chelelektu nalazi se u okrugu Kochere, nedaleko od grada Yirgacheffe. To je jedan od gradova koji više leže u regiji. Neko se vrijeme smatrala jednom od najpriznatijih svjetskih regija za uzgoj kave. Njezini MICRO LOT-ovi su vrlo traženi. Kvalitetno zrno omogućeno je kombinacijom visine, plodnog tla, čestih padalina i, naravno, znanja autohtonih naroda. Indigenous Heirloom, kava je koja samoniklo raste u cijeloj Etiopiji i vrlo je cijenjena. Poznat je po izvrsnim okusima i kremastom tijelu. Prirodno obrađene autohtone kave Heirloom imaju sočan profil okusa obilježen notama koštičavog voća, cvijeća i čokolade. Kava iz Etiopije rijetko nas razočara, neki je nazivaju i vrećom iznenađenja.

Više o prirodnoj preradi kave možete pročitati ovdje: https://www.hikofi.eu/o-kavi/procesi-obdelave-kave/

Kmetija - Mlin

chelelektu

Regija

Chelelektu Kebel

Proces

Prirodno

Višina

1900-2100 m.n.v.

Trgatev

Listopad-siječanj

Profil okusa

Džem od borovnica i jagoda, Slatka karamela

Vrsta kave

Autohtono nasljeđe

Ocena

89

Pakiranje

1.200 g, 100 g, 250 g