Sveže

Ethiopia ARAMO

Ethiopia ARAMO prihaja iz zelo znane regije Yirgacheffe. Je naravno procesirana, kar vpliva na polno telo in kremast občutek v ustih. Dopolnjujejo jo prijetne sladke in sveže kisline rumenih sadežev in cvetja.

6,10 60,00 

Počisti
    Reset options

Ethiopia ARAMO- kava, ki vedno navduši s svojo kompleksnostjo okusov

REGIJA: Yirgacheffe

KMETIJA/MLIN: Aramo Dirshaye

PROCES: Naravni

VIŠINA: 1900-2100 m.n.v.

TRGATEV: Oktober-Januar

VRSTA: Avtohtoni Heirloom

PROFIL OKUSA: Breskev, Cvetje, Čokolada

UMETNOST PRODUKCIJE:
Kava raste v senci, kjer lahko v miru dozori do svojih polnih potencialov. Zrele češnje ročno poberejo in jih pripeljejo do mlina, kjer sortirajo manj zrele in idealno zrele češnje. Sušijo jih na ti. dvignjenih afriških posteljah, kjer počivajo 18 dni. Podnevi jih še dodatno sortirajo in obračajo da ne pride do defektov. Med opoldnevom in 3. uro popoldan jih pokrijejo, da jih zaščitijo pred soncem. Ponoči pa jih pokrijejo zaradi zaščite pred vlago in dežjem. Idealno posušeno kavo izluščijo iz posušenih češenj, še enkrat presortirajo in pripravijo za pot.

 

OPIS REGIJE:
Aramo se nahaja v regiji Yirgacheffe, ki je skozi leta postala ena najbolj znanih pridelovalk kave na svetu. Posebej znani so njeni mikro lot-i, ki so zelo raznoliki in bogati v okusih. Odlična nadmorska višina, rodovitna prst, veliko deževja in znanje lokalcev , omogočajo temu območju idealne pogoje za gojenje kave in sloves, ki ga kava iz te regije ima.

”Ethiopia ARAMO je ena tistih kav, ki je kot vrečka presenečenja. S časom se arome razvijajo in tako imamo vedno znova rahlo drugačno kavo. Uživajte v njenih kompleksnih okusih.”

 

 

Lahko vam bo všeč tudi