Džezva Ibrik

Bakrena džezva za kuhanje turške kave. Ima lesen ročaj, konusno obliko in debel materjal.Kava se ne bo prežgala in bo še bolj kremasta in okusna.

35,00 45,00 

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja
SKUNi na voljo Kategorije,

Džezva za kuhanje turške kave. Si ne predstavljaš jutra brez turške kave? Mi si ne predstavljamo jutra brez te džezve.

Narejena je iz bakra, ki velja za najboljši materijal za džezvo. Držalo je narejeno iz lesa in ravno pravšnje dolžine, da se ne bomo nikoli opekli. Na ročaju je tudi priročna ”uhica”, ki omogoča da se džezva obesi.

Posebnost te džezve je njena konusna oblika in debelina materjala. Spodaj je široka, zgoraj pa zelo ozka. Takšna oblika omogoča da se naredi dovolj pritiska, ki kavno kreme požene proti vrhu. Zaradi tega je ekstrakcija veliko bolj enakomerna in možnosti da kavo prežgemo so manjše. Manj možnosti za prežgano kavo je tudi zaradi ustrezne debeline džezve.

Zagotavljamo vam, da bo turška kava kuhana v tej džezvi imela boljši okus, kot pa v džezvi, ki ima bolj ravno obliko in je narejena iz pretankega materjala. Na indukciji ne dela, obstajajo pa pretvorniki za indukcijo.

Džezva je na voljo v treh velikostih. Najmanjša je primerna za eno skodelico kave, srednja za 2-3 in največja za 4-5. Seveda pa je vse odvisno od tega koliko kave natočite v svoje skodelice.

Našo ponudbo kave si lahko ogledate TUKAJ. Vse naše kave lahko naročite tudi zmlete za TURŠKO KAVO.

Velikost

200ml, 310 ml, 700ml

Lahko vam bo všeč tudi