Congo OLIVE MUDEKREZA 100% Fine robusta

Congo OLIVE MUDEKEREZA je 100% Fine Robusta. Ne maraš kislin v kavi? Potem je to kava zate! Nežne arome črnega popra in čokolade.

5,00 42,00 

  • Izberite mletje
  • *Pakiranje

    Reset options
Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja

Congo OLIVE MUDEKEREZA
100% Fine Robusta- brez kislin! Čokoladna in poprova nota.

REGIJA: Livungi, Južni Kivu

KMETIJA/MLIN: Olive Mudekereza

PROCES: Prani

VIŠINA: 1000 m.n.v.

TRGATEV: September-December

VRSTA: Robusta

PROFIL OKUSA: Črni poper, Čokolada

 

UMETNOST PRODUKCIJE:
Kavne češnje so ročno obrane na vrhuncu zrelosti. Takoj za tem poteče prva selekcija, kjer odstranijo morebitne defekte. Češnje gredo nato v izkoščičenje in na dvignjene afriške postelje, kjer se prične proces sušenja. Prani proces omogoča boljše okuse v zrnu Robuste, stopnja grenkobe in neželjni okusi se zmanjšajo, ostanejo pa prijetna aromatična okusa črnega popra in čokolade. Kavna zrna se sušijo na soncu, do željene stopnje vsebnosti vlage. Kavo nato še enkrat sortirajo glede na velikost in jo pripravijo za transport.

OPIS REGIJE IN PRIDELOVALCA:
Za Congo velja da je država v razvoju, ki ima znotraj svojih meja velike družbene probleme. Kljub temu je pridelovanje kave stalnica. Regija Kivu se nahaja med jezeroma Kivu in Tanganyika, ki sta povezana z reko Ruzizi. Takšna pozicija omogoča uspešno pridelavo in procesiranje kave. Olive Mudekereza je pridelovalec in podjetnik ene največjih kavnih kmetij v tej regiji. Zavzema se za vzpostavitev trajnostne mreže pridelovalcev kave, ki jim omogoča večji dotok informacij, medsebojno povezovanje in prepoznavnost na mednarodnem kavnem trgu.

!! Posebnost Fine Robusta kave, je večja vsebnost kofeina kot pri Arabici. Če potrebuješ konkreten kofeinski ”kick”, ti jo še posebej priporočamo.

Pakiranje

1.200 g, 100 g, 250 g

Lahko vam bo všeč tudi