Colombia VILLA ESPERANZA Decaf/brezkofeinska

Brezkofeinska kava Colombia VILLA ESPERANZA je posebna kava brez kofeina. Zaradi novega procesa pri dekofeinizaciji ima izredno sladek okus in je hkrati zelo aromatična. Po okusu precej spominja na kave s kofeinom. Prepričani smo da vas bo navdušila!

6,90 70,00 

  • Izberite mletje
    Reset options
Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja
SKUNi na voljo Kategorije, ,

Decaf kava Colombia VILLA ESPERANZA je šla skozi poseben proces dekofeinizacije. Rezultat je izredno aromatična in sladka kava, ki vas bo navdušila!

REGIJA: Tolima

KMETIJA/MLIN: Villa Esperanza

PROCES: Naravni+Decaf

VIŠINA: 1700-1750 m.n.v.

TRGATEV: September

VRSTA: Castillo

PROFIL OKUSA: Melasa, oreščki, rumeni sadeži

UMETNOST PRODUKCIJE:
Zrele češnje poberejo na vrhuncu zrelosti. Sušijo jih 2 dni in jih nato fermentirajo 48 ur v GrainPro vrečah. Ves čas nadzorujejo stopnjo vlažnosti in Ph. Za tem se prične proces dekofeinizacije. V tem primeru češnje več ur namakajo v vodi, ki je tik pod vreliščem. Voda iz češenj potegne kofein in aromatična olja. Vodo z olji in aromati ločijo od češenj. Kavne češnje nato namočijo v etil acetat, kasneje pa jih posušijo in poskrbijo da kofein in topilo izhlapita. Tako obdelane češnje ponovno namočijo v vodo z aromatičnimi olji, kjer češnje aromate posrkajo nazaj. Za tem češnje do kona posušijo, izkoščičijo, ponovno sortirajo in pripravijo na pot.

OPIS REGIJE:
Kmetija Villa Esperanza je v lasti družine Trujillo že več kot 20 let. Gojijo predvsem varietal Castillo in Colombia, zadnje čase pa tudi Typico. Na njihovi kmetiji lahko najdete tudi banane, platane in mandarine. Od leta 2016 sodelujejo z Newerley Gutierrez, ki je vodja procesiranja kave in projekta sledljivosti.

Pakiranje

1.200 g, 100 g, 250 g

Lahko vam bo všeč tudi