Colombia FLORESTALES

Kompleksna in elegantna Colombia Florestales bo navdušila na vseh pripravah. Uživajte v aromi cveta pomaranče in sladkih sadnih notah, ki se čudovito izrazijo na vseh pripravah.

7,90 83,00 

  • Izberite mletje
    Reset options
Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja

Kompleksna in elegantna COLOMBIA Florestales bo navdušila z izrazito noto cvetov pomaranče ter sladkimi in sadnimi notami.

REGIJA: Tolima

KMETIJA/MLIN: Florestales-Maximino Gutiérrez

PROCES: Prani

VIŠINA: 1800-1900 m.n.v.

TRGATEV: Oktober-Januar

VRSTA: Yellow Caturra

PROFIL OKUSA: Melasa, Cvet pomaranče, Rdeče jaboko, Lešnik

UMETNOST PRODUKCIJE:
Zrele kavne češnje so ročno obrane. Po obiranju jih potopijo v cisterno polno vode in odstranijo češnje, ki plavajo-manj zrele. Sedaj je na vrsti 20 urna fermentacija češenj. Za tem jih izkoščičijo in ponovno fermentirajo še 36 ur. Kavna zrna posušijo do idealne vsebnosti vlage, jih še enkrat pregledajo in izločijo morebitne defekte. Tako selekcionirana zrna pospravijo v GrainPro vreče, v katerih počivajo še vsaj 15 dni ali več. Tako posušena zrna pripravijo za pot do naše pražarne.

OPIS REGIJE IN PRIDELOVALCA:
Maximino je rojen na kavni kmetiji, leta 1990 jo je podedoval. Kmetijo obdeluje skupaj s svojo družino in delavci. Leta 2019 je zasadil prve Geshe, ki so mu pomagale dvigniti nivo njegove pridelave. Na svoji kmetiji goji tudi platane, juko, pomaranče in limone, s katerimi se prehranjuje njegova družina in zaposleni na kmetiji. Kmetija uporablja naravi prijazne tehnike za pridelavo hrane, med drugim košnjo opravlja tradicionalno-s koso. Kmetija ima tudi 3 hektarje pragozda, za katerega posebej lepo skrbijo.

 

Kompleksna kava, primerna za vse priprave.