Sveže

Colombia CAUCA EL CASCABEL

Brezkofeinska kava Colombia CAUCA EL CASCABEL je prijetno sladka in kremasta. Arome in sadni okusi ribeza in limete so nežno izraženi. Kava je primerna za vse, ki ne želijo piti kofeina, jim pa je všeč okus kave.

5,50 49,00 

Počisti
    Reset options

Colombia CAUCA EL CASCABEL je brezkofeinska kava, primerna za vse tiste, ki ste občutljivi na kofein. Nov proces dekofeinizacije s sladkornim trsom pripomore k bolj izrazitemu okusu kave. Kava je sladkasta, z nežno izraženimi sadnimi notami ribeza in limete.

REGIJA: Cauca

KMETIJA/MLIN: El Cascabel

PROCES: Prani + Sladkorni trs EA dekofeinizacija

VIŠINA: 1800 m.n.v.

TRGATEV: Marec-Junij

VRSTA: Caturra, Castillo

PROFIL OKUSA: Čokolada, Rdeči ribez, Limeta

UMETNOST PRODUKCIJE:

Češnje na vrhuncu zrelosti ročno poberejo in sortirajo. Češnje nato izkoščičijo in jim odstranijo sluz. Posušijo jih na željeno stopnjo vlažnosti. Nato se prične proces dekofeinizacije. Zeleno kavo najprej parijo, da odprejo pore skozi katere bodo ekstrahirali kofein. Kavo za tem namočijo v etil acetat, ki je naravno nastala spojina in topilo, pri procesu fermentacije sladkornega trsa. Zeleno kavo namočijo v etil acetat, ki nase veže kofein. Proces večkrat ponovijo, traja približno 8 ur. Nazadnje kavo še enkrat očistijo s pomočjo pare in jo posušijo ter spolirajo. Tako obdelana kava je pripravljena na pot do nas.

OPIS REGIJE:

Kava Colombia CAUCA EL CASCABEL prihaja iz vulkanskega predela, ki se nahaja v centralno-zahodnem predelu gorovja Cauca. Predel El Cascabel je znan po manjših kavnih kmetijah, ki jih večinoma obdelujejo indogena ljudstva, ki pripadajo različnim etničnim skupinam (Nasa, Inza plemena). Njihovo delo poteka kolektivno, naj omenimo da premorejo veliko znanja o kavi in naravi nasploh, ki se pri njih prenaša po ustnem izročilu. Kava, ki prihaja iz teh predelov je znana po močnih floralnih in sladkih karmalenih notah.