Sveže

Chemex vrč 3 CUP

Chemex 3 cup vrč. Manjša verzija Chemexovih vrčov. Uporaba z filtri.

46,00 

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja

Chemex je morda malo manj znan na slovenskih tleh. Ne gre za nov izum temveč način za pripravo kave, ki je v uporabi že od leta 1941. Nastal je v laboratoriju nemških kemikov.
Izpopolnjena oblika Chemex vrča je primerna za varjenje filter kave doma ali v gostinskem obratu. Široko grlo, ki se proti sredini zoža, je namenjeno uporabi papirnatega filtra. Grlo ima tudi posebno poglobljeno zarezo, ki poskrbi za to, da kavo zlahka nalijemo. Brez spodlivanja. Oblika bučke zagotavlja, da se arome ujamejo v notranjosti. Za varjenje kave z Chemexom boste potrebovali malce več znanja in prakse. Pa saj veste…vaja dela mojstra.

Chemex vrč je narejen tako, da služi tudi kot posoda za serviranje kave. Njegova elegantna oblika izstopa tudi pri manjši verziji za 3. Okrog vratu ima lepo izdelano leseno oprijemko. Ta omogoča da nalijemo vročo tekočino brez da bi se opekli.

Nudimo tudi Chemexove filtre za varjenje kave. Ogledate si jih lahko na sledeči povezavi: https://www.hikofi.eu/product/filtri-za-chemex-3-cup/

Lahko vam bo všeč tudi