Chemex 6 CUP

Chemex 6 CUP vrč za pripravo filter kave. Standardni Chemex vrč, z lesenim dodatkom.  Za varjenje kave doma ali v gostinskem obratu.

52,00 

Ni na zalogi

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja

Chemex je morda malo manj znan na slovenskih tleh. Ne gre za nov izum temveč način za pripravo kave, ki je v uporabi že od leta 1941. Nastal je v laboratoriju nemških kemikov.
Izpopolnjena oblika Chemex vrča je primerna za varjenje filter kave doma ali v gostinskem obratu. Široko grlo, ki se proti sredini zoža, je namenjeno uporabi papirnatega filtra. Grlo ima tudi posebno poglobljeno zarezo, ki poskrbi za to, da kavo zlahka nalijemo. Brez spodlivanja. Oblika bučke zagotavlja, da se arome ujamejo v notranjosti. Za varjenje kave z Chemex vrčom boste potrebovali malce več znanja in prakse. Pa saj veste…vaja dela mojstra.

Chemex vrč je narejen tako, da služi tudi kot posoda za serviranje kave. Njegova elegantna oblika izstopa kamorkoli ga postavite. Grlo vrča je obdano z lesenim detajlom, ki omogoča, da vročo tekočino nalijemo brez da bi se opekli.

Za pripravo filter kave priporočamo uporabo bolj sadnih kav, naprimer Ethiopie-> https://www.hikofi.eu/product/kava-ethiopia-chelelektu/. Seveda pa je vse odvisno od vašega okusa.