Brazil SITIO CARRETAO

Brazilska kava SITIO CARRETAO svojim će cijelim tijelom i slatkoćom zadovoljiti ljubitelje klasike. Nešto više pržena kava od ostalih u našoj ponudi. Smanjili smo kiseline i naglasili slatke i čokoladne note.

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Dodaj na seznam želja Dodajanje na seznam želja Dodajte na seznam želja
SKUNi na voljo Kategorije,

UMJETNOST PROIZVODNJE:
Nakon berbe, zreli plodovi kave suše se na suncu oko 15 dana. Plodove kave tijekom sušenja treba okretati cijelo vrijeme. To sprječava pretjeranu fermentaciju ili pojavu plijesni u kavi. U slučaju kišnog razdoblja, plodovi se suše u mehaničkim sušilicama za kavu. Kad plodovi kave dosegnu optimalni sadržaj vlage, ostave se na hladnom i suhom još mjesec dana da „sjednu“. Nakon ovog postupka mehanički istiskuju zrna kave iz sušenih plodova. Prije pakiranja kave zrna se dalje sortiraju po veličini i pripremaju za put do vaših krajeva.

REGIJA:
Machado se nalazi na jugu regije Minas Gerais. To je jedan od najviših dijelova Brazila, gdje se kava i danas uzgaja. Sitio Carretao uobičajeni je mlin nekoliko uzgajivača kave. Zbog hladnijih vremenskih uvjeta, plodovi imaju više vremena za razvijanje nježne, ali prepoznatljive kiselosti, što ovoj brazilskoj kavi daje posebnu notu. Kava iz Brazila poznata je po okusima tamne čokolade i prilično izraženim kiselinama.

Više o tome zašto odabrati Specialty kavu možete pročitati ovdje: https://www.hikofi.eu/blog/zakaj-specialty-kava/

Kmetija - Mlin
Regija
Proces

Prirodno

Višina
Trgatev
Profil okusa
Vrsta kave
Pakiranje

1.200 g, 100 g, 250 g