HI KO FI Rhythm Sessions

HI KO FI Rhythm Sessions

Glasba povezuje. Tako je od nekdaj bilo in upamo da tako ostane za vedno. Z veseljem sporočamo da prostor HI KO FI dodaja svojemu namenu nov spekter delovanja. V želji po kulturnem bogatenju mestnega jedra, bomo občasno odprli naša vrata glasbenikom, na kratkem ciklu glasbenih nastopov, ki smo jih poimenovali HI KO FI Rhythm Sessions. Za začetek smo pripravili tri SOLO nastope, treh svojevrstnih glasbenikov, ki se bodo za zaključek cikla združili v TRIO. Sestavili smo kratek napovednik nastopajočih, ki pa jih boste najbolje spoznali ravno skozi njihovo glasbeno ustvarjanje.

Led bo prebil Samo Šalamon. Kitarist ter v veliki meri komponist, med drugim omenjen v Jazz-ovski enciklopediji Penguin Guide to Jazz ter ugledni ameriški reviji Guitar Player, kot eden izmed 10. najbolj vročih novih kitaristov, bo otvoril letošnjo sezono live koncertov RHYTHM SESSIONS. Prestižna angleška založba Penguin Books je Šalamonov prvenec z naslovom Ornethology uvrstila med 1001 najboljših plošč v zgodovini Jazz glasbe. Učenec John-a Scofield-a, ki je izdal več kot 230 kompozicij in posnel več kot 25 samostojnih albumov, je letos aprila izdal kar tri albume.
Njegov nastop si lahko ogledate 8.6., z pričetkom ob 19. uri.

Manj kot teden dni boste morali počakati na naslednji nastop. Kot drugi se bo predstavil Daniel Marinič, ki zase meni, da najlažje komunicira z ljudmi ravno preko glasbe. Ni presenečenje, da je končal glasbeno pedagogiko na PEF Maribor, kar mu je omogočilo poučevanje glasbe in mentorstvo pri različnih glasbenih projektih. Njegov medij je harmonika, repertoar pa daleč od klasičnega. Ukvarja se z ideomatsko (žanrsko) glasbo, kot tudi s prosto improvizacijo in neideomatskim raziskovanjem zvoka. S svojo harmoniko nas bo popeljal v nove interpretacije bolj ali manj znanih glasbenih kompozicij, kjer bo pa vedno v ospredju glasbenikovo lastno dojemanje glasbe, kot polje neskončne upogljivosti.
Mojster harmonike bo nastopil 14.6., ob 19. uri.

Ariel Vei Atanasovski bo nastopil kot tretji, hkrati pa bo to tudi zadnji SOLO nastop v tem ciklu. Ariel je izjemno mlad a se že od malih nog giba v glasbenih krogih. Rojen leta 2002, je že dobro zaplul v glasbeno sceno kot violončelist. Trenutno je dijak Konservatorija v Mariboru pri prof. Nikolaju Sajku ter konservatorija v Celovcu pri prof. Igorju Mitroviću.
Pohvali se lahko s številnimi uspehi na tekmovanjih, med drugim tudi prva nagrada iz violončela na tekmovanju Euritmia Povoletto 2018. Koncertne uspehe in angažiranost, je še posebej izkazal z nastopom na Klasinčevih nagradah kot solist z orkestrom Konservatorija Maribor, z nastopom na državni proslavi ob 100 letnici Rudolfa Maistra kot solist z orkestrom SNG Maribor ter s koncerti v Narodnem domu Maribor in SNG Drama Ljubljana kot solist v ansamblu očeta Vaska Atanasovskega.
Zadnji SOLO nastop bo 22.6., ob 19. uri.

Za zaključek cikla nas bodo vsi trije glasbeniki počastili s svojo združitvijo in nastal bo nikoli prej viden TRIO Šalamon-Marinič-Atanasovski. Kaj bodo za nas pripravili je dobro varovana skrivnost, ki jo poznajo samo oni. Tudi nam niso povedali kaj dosti, tako da vas lahko zgolj povabimo da se pustite presenetiti, skupaj z nami. Edino zagotovilo, ki smo ga dobili je da bo vrhunsko.
Zaključek cikla HI KO FI Rhythm Sessions bo na sporedu 29.6., ob 19. uri.

VSTOPNINE NI na samem dogodku pa se bodo pobirali prostovoljni prispevki, ki so namenjeni glasbenikom in njihovemu poustvarjanju, vzpodbujanju le tega in nagrajevanju njihovega trdega dela! 📣

Lepo vabljeni/Be our Guests,
HI KO FI

P.S.: Soorganizator dogodka in glavni povezovalec je naš barista in tudi zapriseženi glasbenik Tine Maher, ki obljublja da ima v bližnji prihodnosti za tiste, željne glasbenih dogodkov, še marsikaj v rokavu. Komaj čakamo!

Zapri
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.Jezik